Πέρι αλληλογραφίας-γράμματα


Ας εντρυφήσουμε για λίγο στη ζωή των γραμμάτων-πως φτάνουν την ώρα του προγέυματος και το βράδυ,με τα κίτρινα και πράσινα γραμματόσημά τους, με τη σφραγίδα του ταχυδρομείου και τους χαρίζει την αθανασία-γιατί όταν αντικρίσεις το φάκελό σου στο τραπέζι κάποιου άλλου,συνειδητοποιείς πόσο γρήγορα οι πράξεις σου αποκτούν ανεξάρτητη υπόσταση από σένα, και γίνονται ξένες και μακρινές. Τότε γίνεται ολοφάνερη η ικανότητα του μυαλού να εγκαταλείπει το σώμα,κάτι που ίσως μας προκαλεί φόβο ή μίσος,ή την επιθυμία να εκμηδενίσουμε αυτό το φάντασμα του εαυτού μας που είναι ακουμπισμένο εκεί,πάνω στο τραπέζι.

Ο γραφικός χαρακτήρας είναι δυσνόητος,άσε πια τη φωνή ή τους μορφασμούς που κρύβονται ανάμεσα στις γραμμές.Κι όμως, πάντα όταν ο ταχυδρόμος χτυπάει την πόρτα και καταφτάνει ένα καινούργιο γράμμα,το θαύμα μοιάζει να επαναλαμβάνεται-ακόμα μια απόπειρα επικοινωνίας. Άξια κάθε  σεβασμού είναι τα γράμματα,ηρωικά,παρατημένα στη μοναξιά τους,χαμένα.

…..

Είμαι λοιπόν καταδικασμένη να περάσω όλη μου τη ζωή γράφοντας γράμματα,βγάζοντας φωνές που πέφτουν πάνω στο τραπέζι με τα φλυτζάνια του τσαγιού κι εξασθενίζουν μόλις φτάσουν στο διάδρομο,κλείνοντας ραντεβού,ενώ η ζωή σιγολιώνει σε επισκέψεις και δείπνα;

…….

Πάντως,οι άνθρωποι έχουν κάνει προσπάθειες. Ο Μπάυρον έγραφε γράμματα.Το ίδιο κι ο Κούπερ.

…….

Όμως οι λέξεις έχουν χρησιμοποιήθει, έχουν φθαρεί κι αλλάξει τόσες φορές τα νοήματα τους, που απόμειναν εκτεθειμένες στη σκόνη του δρόμου.Τα λόγια που γυρεύουμε, κρέμονται πλάι στο δέντρο.

Ερχόμαστε την αυγή και τα βρίσκουμε να μας περιμένουν γεμάτα γλύκα κάτω απ’τις φυλλωσιές.

Το Δωμάτιο Του Ιακώβου Βιρτζίνια Γούλφ 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s